Kadra pedagogiczna

Aleksandra Glamkowska – instruktor nauki jazdy na rolkach.

Moja specjalność: Jazda szybka na rolkach. Od wielu lat aktywnie trenuję tą dyscyplinę i z wielką przyjemnością przedstawię ją każdej zainteresowanej osobie. Po za tym uczę podstaw zarówno dorosłych jak i najmłodszych rolkarzy. Nie obce są mi te również podstawy freestyle slalomu oraz jazdy miejskiej.

Poza rolkami: Na co dzień zajmuję się grafiką komputerową, fotografią oraz malarstwem. Efekty mojej pracy można zobaczyć na moim profilu facebookowym. Oprócz tego lubię podróżować, zwiedzać ciekawe i rzadko uczęszczane miejsca oraz nawiązywać nowe znajomości.

Osiągnięcia: Swoją przygodę z wrotkarstwem zaczęłam w wieku 8 lat, spędzając popołudnia jeżdżąc na rolkach w klubie UKS Orlica Duszniki Zdrój. Dzięki ciężkiej pracy na treningach notowałam systematyczne postępy, co było widać za sprawą osiąganych wyników we wszelkiego rodzaju zawodach. Debiut w kadrze wrotkarskiej zaliczyłam w wieku 16 lat, kiedy to po raz pierwszy wystartowałam na arenie europejskiej. Od tamtej pory co roku mam wielką przyjemność reprezentować nasz kraj zagranicą. Jestem wielokrotną mistrzynią Polski na krótkich dystansach, a w rozgrywanych w Holandii mistrzostwach Europy w 2016 roku zajęłam 6. miejsce. W lipcu tego roku zostałam powołana do kadry Polski na The World Games 2017.

Sama o sobie: Urodziłam się w Dusznikach-Zdroju w 1997 roku, pochodzę ze Szczytnej, a aktualnie mieszkam we Wrocławiu gdzie studiuję,  pracuje w ‘Fundacja Szczęśliwa’ i kontynuuję treningi. Oprócz rolek mam także doświadczenie w łyżwiarstwie szybkim, do którego namówili mnie trenerzy. W 2015 roku przez rok trenowałam w SMS-ie Zakopane. Efekty treningów na lodowiskach przyniosły dwa miejsca na podium w trakcie ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży oraz pierwsze miejsce w rywalizacji drużynowej.

FB_IMG_1511613543188
FB_IMG_1519034848942

Bryjka Paula – instruktor tańca

Tancerka wrocławskiej grupy D- TEAM i dyplomowany instruktor tańca. Pomimo swojego młodego wieku doświadczenie w nauczaniu tańca i pracy z dziećmi Paula Bryjka ma całkiem spore. Już kiedy skończyła 18 lat udzielała pierwszych lekcji tańca, a także wielokrotnie wyjeżdżała na kolonie i obozy taneczne z dziećmi- jako nauczyciel i wychowawca.

Swoje pierwsze taneczne kroki stawiała już jako 10-latka próbując swoich sił w różnych tanecznych stylach jak: Disco-Dance, Show dance, Modern Jazz i Hip-Hop. Od najmłodszych lat finalistka wielu zawodów tanecznych. Prawdziwą miłością do hip-hopu zaraziła się w wieku 15 lat, kiedy trafiła do Szkoły Tańca CORDEX w Wałbrzychu. Tam pod okiem Dobrosi Rajkowskiej i Marty Mościckiej poznała wszystkie style street dance i pokochała kulturę hip-hop. Jej dalszy taneczny rozwój ukierunkowany został głównie na tę dziedzinę i to właśnie w hip-hopie czynnie realizuje się do dziś. Wcześniej tancerka takich ekip jak „LegGo” – Wałbrzych, oraz „All In” Wrocław.

Uczestniczka warsztatów tanecznych światowej klasy instruktorów jak : Mr Wiggles, Henry Link, Mariel Madrid, Keone Madrid, Youya, Nastja Bremec, Michał Rynia- MN Dance Company, oraz najlepszych polskich tancerzy z całej polski. Wielokrotna V-ce Mistrzyni i Mistrzyni Dolnego Śląska, oraz Mistrzyni Polski 2010 w kategorii Hip-Hop solo i duet. Finalistka Dolnośląskiej Ligi Talentów 2013, członkini „Złotej Setki”- tancerzy biorących udział w ceremoniach przedmeczowych na Euro 2012.

Do jej pozostałych hip-hopowych osiągnięć można zaliczyć m.in. II miejsce hip-hop solo i I miejsce hip-hop duet : Bydgoskie Rytmy 2011, II miejsce formacje hip-hop: Festiwal Tańca „Comania” 2012 Nowa Ruda, II miejsce formacje: Bitwa na Taniec 2013,I miejsce duet hip-hop : III Ogólnopolski Festiwal Tańca FREESTYLE ARENA 2013, III miejsce formacje: Ogólnopolski Turniej Tańca Nowoczesnego i Współczesnego 2014, I miejsce duet hip hop: IV Jesienny Ogólnopolski Festiwal Tańca FREESTYLE ARENA 2014, III miesce duet hip-hop: STREET DANCE STORY 2015, I miejsce duet hip hop i II miejsce formacje: II Złotoryja Dance Arts Festival 2015, III miejsce formacje: STREET DANCE STORY 2016, II miejsce formacje: XVI Ogólnopolskie Zimowe Spotkania Taneczne 2016, III miejsce formacje: III Złotoryja Dance Arts Festival 2016, III miejsce formacje: Bitwa na Taniec VI edycja.

Dorota Kowalska

W Fundacji pracuję od trzech lat. Bardzo lubię moją pracę z dziećmi i obcowanie z nimi. Dzieci są szczere i prawdziwe, nie udają niczego.

Interesuję się sportem, przede wszystkim pływam i jeżdżę na rowerze. Fitness też nie jest mi obcy, w przeszłości dużo czasu spędzałam na siłowni. Moją zaletą jest punktualność 🙂

Kocham psy i wszystkie zwierzęta. Pasjonują mnie podróże i wiedza o innych kulturach.

Lubię muzykę nowoczesną i taniec.

DorotaK

Krupa Monika – arcymistrzyni szachowa